فرآیند تشریح شده در بخش سرمایه گذاری درگاه اطلاعات و خدمات وزارت صنعت، معدن و تجارت (سامانه بهین یاب)
۱- ایجاد واحد تولیدی
انتقال، تمدید، تعلیق ، اصلاح جواز تاسیس
برای تمامی طرح های سرمایه گذاری دارای جواز تاسیس، لازم است هر شش ماه پیشرفت پروژه اعلام گردد در غیر این صورت جواز تاسیس ابطال خواهد شد.
اعلام پیشرفت پروژه های سرمایه گذاری (طرح های در حال احداث)
طرح های که جواز تاسیس داشته و با توجه به اولویت طرح، پیشرفت مناسب داشته باشند، امکان دریافت تسهیلات صندوق توسعه ملی را خواهند داشت. پیش از درخواست تسهیلات، لازم است پیشرفت پروژه توسط سرمایه گذار اعلام شده باشد.
دریافت تسهیلات بانکی احداث واحد تولیدی
پروژه های سرمایه گذاری که دارای جواز تاسیس می باشند پس از بررسی مدارک و مستندات مورد نیاز شامل گزارش توجیه فنی، اقتصادی و مالی، پروفرمای ماشین آلات صادر شده توسط سازندگان اصلی، آخرین صورت وضعیت مالیاتی،بیمه ای و بانکی شرکت (و سایر مستندات که حسب مورد متفاوت می باشد) به منظور بهره مندی از تسهیلات به بانکهای عامل معرفی خواهند شد.
صدور پروانه بهره برداری (ایجادی)
طرح توسعه(اصلاح پروانه)، المثنی ،تعلیق ، تغییر مالکیت وتغییر نام
پایگاه اطلاعات ظرفیت های تولیدی فعال یا درحال احداث
به سرمایه گذاران محترم پیشنهاد می شود برای کاهش زمان و منابع از امکانات بدون استفاده (طرح های نیمه تمام ، واحد های غیر فعال) استفاده نمایند. در این راستا پایگاه اطلاعات امکانات آماده واگذاری در حال راه اندازی است.
پایگاه امکانات تولیدی برای واگذاری (در حال راه اندازی)
درخواست معافیت از حقوق ورودی واردات ماشین آلات خط تولید(بند غ –ماده ۱۱۹- ق.ا.گ)
درخواست استفاده از تسهیلات گمرکی واردات مواد اولیه (ماده ۱۲۱- ق.ا.گ)
درخواست معافیت از حقوق ورودی ماشین الات با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مجوزواردات آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات(بند۲- ماده ۴۲)
۲- بازسازی و تکمیل واحد های تولیدی
تسهیلات بازسازی و تکمیل به دو بخش بزرگ و کوچک بر حسب مقیاس هزینه پروژه ( بیشتر و یا کمتر از یک میلیارد و پانصد میلیون ریال) تقسیم بندی می شوند جهت اطلاعات بیشتر وارد درگاه ثبت نام شوید و راهنمای ثبت نام را مطالعه فرمائید. تا اطلاع بعدی فقط واحدهایی که رشته فعالیت آنها تاثیر پذیر می باشد می توانند در این وبگاه ثبت نام نمایند.
دریافت تسهیلات بانکی برای بازسازی
یکی از اقدامات بهره وری انرژی، بازیافت گرما از تولید برق (مولد های ترکیبی برق و گرما(CHP) و تولید برق از بازیافت گرما (WHR) می باشد.متقاضیان احداث مولد های پر بازده ( مولد های مذکور) ابتدا می باید مانند دیگر طرح ها، جواز تاسیس دریافت نموده و سپس در خواست تسهیلات احداث را تکمیل نمایند . موارد فوق در صورت استقرار در واحدهای صنعتی یا کنار آن یا در شهرک های صنعتی، دارای اولویت می باشند.
برای فعالیت های اکتشافی در یک محدوده ابتدا باید پروانه اکتشاف دریافت نمایید. پس از کشف ذخیره معدنی، گواهی کشف صادر خواهد شد. گواهی کشف قابل خرید و فروش می باشد. برای استخراج معدنی که دارای گواهی کشف می باشد ایتدا باید پروانه بهره برداری صادر شود. شما می توانید در زمینه اکتشاف و استخراج سرمایه گذاری نمایید.
صدور پروانه اکتشاف( در حال راه اندازی)
برای دریافت گواهی کشف به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مراجعه نمایید.
برخی از بنگاه ها آمادگی فروش خط تولیدی خود را به طور کامل دارند.
برای دریافت اطلاعات این گونه واحدها به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مراجعه نمایید.